Har du spørgsmål, så ring 5347 9734
 

Gode råd til sikker kørsel på glatte veje

Glatte veje og vådt vejr medfører i mange tilfælde en mere udfordrende færden på vejnettet. Derfor kan du med fordel forberede dig, så du minimerer risikoen for ulykker, ved at være opmærksom på nogle helt konkrete ting, når de kolde måneder står på.

Hav de rigtige dæk

Kører du med sommerdæk, er der god grund til at skifte til vinterdæk. Dels øger du bilens køreegenskaber ved at optimere bremselængde, accelerationshastighed og bilens skridsikkerhed, dels kan det spare dig både penge og tid, når du skal fra a til b. Du kan læse mere om fordelene ved vinterdæk her

Tag et glatførekursus

Når vejene er glatte reagerer bilen anderledes – både i forhold til bremselængde og styregenskaber. Du kan derfor med fordel forberede dig på glatte veje ved at tage et glatførekursus, der gør dig mere sikker i trafikken i de kolde måneder.

Hold god afstand

Det er altid vigtigt, at du under kørsel holder god afstand, men i de kolde vintermåneder er det særligt vigtigt. Islag, regn og snedække kan medføre øget bremselængde og desuden også hæmme reaktionstiden ved lavsigtbarhed.

Kør generelt i et højere gear ved lavere omdrejninger

Kører du i glat føre, kan du med fordel justere et gear op og derved køre ved lavere omdrejninger end normalt. Ved at sænke omdrejningstallet forhindrer du at hjulet fedter rundt, hvilket i værste tilfælde kan medføre, at du mister kontrol over køretøjet.

Undgå pludselige bevægelser

Opbremsning i god tid inden stop, som lyskryds og kødannelse, og langsommere acceleration ved lyskrydset end normalt, er en rigtig god ide, når du kører på glatte veje. Ved at undgå pludselige bevægelser forhindrer du, at bilen skrider ud og sørger for, at du altid bevarer fuldt overblik og kontrol over situationen.

VI GLÆDER OS TIL AT HJÆLPE DIG!