Har du spørgsmål, så ring 5347 9734
 

Derfor er vinterdæk vigtige

Vinteren nærmer sig, og det betyder glatte veje og vådtføre. Det betyder også, at du skal være ekstra påpasselig i trafikken, og derfor er vinterdæk også en absolut nødvendighed, hvis du jævnligt bevæger dig ud på de danske veje i vintermånederne – så du passer godt både på dig selv, på andre og på din bil.

Forskellen på vinterdæk og sommerdæk er, at vinterdækkenes ydre gummibelægning er tykkere og riflingen i dækket grovere, sådan at dækmønstret forhindrer udskridning under kørslen og ringe bremseegenskaber.

Større friktion

Ikke bare øger denne anden dækkonstruktion bilens bremseevner, vinterdækkene sørger også for at tage sig af din brændstofsøkonomi. Ved at have et fast fæste i underlaget ved ujævnt føre, accelerer bilen lettere og forhindrer, at hjulene fedter rundt på vejen. Det skyldes at dækkets højde og mønster medfører en øget friktion mellem underlag og dæk ved vinterlige vejrforhold. Den større friktionsmængde gør dels, at bilen flytter sig hurtigere, dels at bilen når så langt pr. omdrejning som overhovedet muligt. I den forbindelse gør du derudover også noget forebyggende for slid på din bil, ved at skåne koblingen i forhold til, hvis du ikke tilvælger vinterdækkene.

Mærk forskellen

Vinterdæk er altså både fornuftigt og en god forretning. En helt tredje grund til at skifte til vinterdæk i de vinterlige måneder, handler ren og skær om en øget kørekomfort. Det fastere greb til vejen medfører større stabilitet, hurtigere nedbremsning og mere effektiv acceleration, så du føler dig tryg og sikker på vejen, hvilket i sidste ende gør det sjovere at køre bil.

Du kan enten selv vælge at skifte dine dæk, eller få hjælp fra et professionel autoværksted. Hos Av-Harpelunde hjælper vi dig med at skifte dine dæk og står med vores kompetente team af medarbejdere klar til at hjælpe eller rådgive dig med alt du måtte have spørgsmål til i den forbindelse.

  

 

VI GLÆDER OS TIL AT HJÆLPE DIG!