Har du spørgsmål, så ring 5347 9734
 

Hvordan vedligeholder jeg bedst min bil?

Om det er sommer eller vinter, slider kørsel og generel brug på bilen, og derfor er det vigtigt, at du sørger for at vedligeholde din bil regelmæssigt.

Overhold serviceaftaler

Overholdelse af serviceaftaler er afgørende for, at du sikrer din bil bedst mod forfald og på mange nyere biler markeres serviceaftalerne automatisk. Melder din bil ikke ind i forhold til, hvornår det er tid til et nyt servicetjek, kontakt da din lokale mekaniker, der kan hjælpe med både service og vejleding. Hos Av-Harpelunde står vi klar til at hjælpe dig og give dig gode råd med på vejen vedrørende service i netop dit tilfælde. 

Kontroller din olie regelmæssigt

Regelmæssig oliekontrol sikrer, at din bils motor ikke brænder sammen. Oliekontrollen gøres bedst og lettest ved en kold motor, og ved hjælp af aflæsning på oliepinden er det muligt at identificere om motoren mangler olie eller ej. Hyppigheden af oliekontrollen varierer meget fra bil til bil og fra bilist til bilist, men en huskeregel er, at du skal tjekke olie for hver 1000 km.

Vask og rengør din bil med jævne intervaller 

Vedligeholdelse af din bil handler dels om vedligeholdende faktorer, der påvirker bilens kørefunktionalitet, men et andet aspekt handler også om at sørge for at vaske og rengøre bilen regelmæssigt. Rengøring og vask shiner bilen op meget let, og du kan derfor meget hurtigt og effektivt gøre en signifikant forskel for din bil. Ved at vaske og rengøre bilen regelmæssigt forebygger du, at skidt og snavs får permanent fæste både uden på og inden i bilen, og hver vask gør derfor den næste vask endnu lettere.

Undervognsbehandling af bilen

Med skiftende årstider følger også skiftede underlag for bilen at køre på og en god gang saltning af vejen en glat januar dag, er ikke den bedste cocktail for bilen. Sørg derfor for, at undervognsbehandle din bil, for at modstå salt og gør det gerne hver andet år eller følg producentens vejledning.

VI GLÆDER OS TIL AT HJÆLPE DIG!